Jotain uutta, jotain vanhaa, jotain lainattua, jotain sinistä

Ruukin Samoojat (RuSa) karisti kahdenkymmen vuoden unet silmistään keväällä 2021. RuSa:n uusia perinteitä ja toimintakulttuuria luodaan ja vakiinnutetaan parhaillaan. Lippukunta on alun perin muodostettu vuonna 1978, jolloin Paavolan Sissiveikot (perustettu 1956) ja Paavolan Paulat (perustettu 1957) yhdistyivät. Vuoden 2021 lopussa RuSa:n jäsenmäärä oli 55 partiolaista. Lippukuntamme on Pohjanmaan Partiolaiset ry:n jäsen.

RuSa:n toimintasuunnitelman teemana vuodelle 2022 on ”Hommat rutiiniksi!”. Viikkotoiminnan aktiivisella kehittämisellä ja uusien perinteiden luomisella taataan toiminnan jatkuminen myös tulevaisuudessa. Kaiken aikaa toiminnassa pidetään mukana vanhat perinteet ja hyväksi havaitut arvot.

Partioaatteellinen kasvatus on osa lippukunnan partiotoimintaa. Partiossa kasvatuksen menetelmät ovat partiomenetelmä ja partio-ohjelman toteuttaminen. Partio-ohjelma kertoo kasvatuksen tavoitteet eri ikäkausina. Partiomenetelmä kertoo keinot, miten tavoitteet saavutetaan. Lippukunnan jäsenet sitoutuvat partion arvoihin antamalla partiolupauksen. Lippukunnassa partiolupaus annetaan Ruukin Samoojien lipulle ja huivimerkin voi kiinnittää huiviin vasta partiolupauksen antamisen jälkeen. Partiolaisen ihanteena on kunnioittaa toista ihmistä, rakastaa luontoa ja suojella ympäristöä, olla luotettava, rakentaa ystävyyttä yli rajojen, tuntea vastuunsa ja tarttua toimeen, kehittää itseään ihmisenä sekä etsiä elämän totuutta. RuSa on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton. Lippukunnan taustayhteisönä ei ole tunnustuksellista uskontokuntaa, eikä lippukunnassa anneta minkään tunnustuksen mukaista uskontokasvatusta. Lippukunta toimii positiivisen uskonnonvapauden periaatteen mukaisesti.

Lippukunnan johtokolmikko ja hallitus

Lippukunnanjohtaja, pestijohtaja, hallituksen pj: Elina Niskala
Ohjelmajohtaja, hallituksen vpj: Kati Mehtomaa
Muut lippukunnan hallituksen jäsenet: Antti Ahosola ja Kati Huotari

Avoimet pestit

Haluaisitko sinä toimia sudenpentujen akelana eli ryhmänjohtajana tai seikkailijoiden sampona eli ryhmänjohtajana tai tarpojaluotsina eli aikuisena, joka tukee tarpojavartiota ja sen samoajaikäistä vartionjohtajaa? Tehtävät eivät vaadi aikaisempaa partiokokemusta, mutta on siitä etua, perehdytämme ja koulutamme tehtävään. Suosimme toiminnassamme parijohtajuutta, eli vastuun on jakamassa aina vähintään kaksi ryhmänjohtajaa.

Ruukin Samoojista löytyy myös erilaisia ja erikokoisia projekteja esimerkiksi varainkeruun, retkeilyn sekä kämpän kunnostamisen parista. Ota rohkeasti yhteyttä, etsitään sinulle sopiva projekti.

Partiokämppä

RuSa:n partiokämppä sijaitsee vuokratontilla Tuohimaanperällä Ruukissa, ison luonnonsuojelualueen vieressä. 1980-luvun lopussa valmistuneen kämpän pihapiiri on monimuotoista metsää, joka sopii erähenkiseen partiotoimintaan.