Tietoa huoltajille

Partiotoiminnan tavoitteena oleva tasapainoinen ihminen kasvaa lapsesta, joka arvostaa itseään ja toisia ihmisiä. Kaikessa toiminnassa keskeinen pyrkimys onkin tarjota jokaiselle lapselle onnistumisen elämyksiä ja rohkaista yrittämään sitä, mitä ei vielä osaa. Yhdessä toisten kanssa toimiessaan lapsi ja nuori oppii myös ottamaan huomioon muiden tarpeita.  

Kotiväen kiinnostus, kannustus ja vaivannäkö auttavat partiolaista olemaan täysillä mukana, keräämään reppuunsa myönteisiä elämyksiä ja kokemuksia. Me RuSa:n partiojohtajat teemme parhaamme, jotta jokainen lapsi ja nuori viihtyisi ryhmässään. Auttakaa te vanhemmat meitä onnistumaan: kysykää, kun kaipaatte tietoja, kertokaa, miltä lapsenne partiointi vanhempien näkökulmasta näyttää, ottakaa ongelmat tai toiminnan puutteet puheeksi ryhmänjohtajien tai lippukunnanjohtajan kanssa.   

Partiolla on paljon annettavaa niin lapsille, nuorille kuin aikuisillekin. Me aikuiset partiojohtajat olemme vapaaehtoisina pesteissämme tarjoamassa siikajokisille lapsille harrastusmahdollisuutta. Se ei aina omin voimin onnistu, vaan tarvitsemme apua! Jos jokaisen kotiväki osallistuu yhteen auttamistehtävään partiovuoden aikana, pääsemme jo erittäin pitkälle! Apua vaativia tilanteita tulee esim. silloin, jos toinen ryhmänvetäjistä on estynyt, retkelle tarvitaan lisäkäsipareja, yöretkelle aamu- tai iltapalan tekijöitä jne. Yhdessä tehden pystymme tarjoamaan lapsille ja nuorille partioelämyksiä!

Toivotamme lämpimästi kaikki huoltajat tervetulleiksi mukaan retkille! Olkaa rohkeasti yhteydessä, jos olette kiinnostuneita osallistumaan toimintaan.   

Huolehdithan jäsenrekisterin tiedot ajan tasalle

Ainakin kerran vuodessa on hyvä käydä tarkistamassa, että partion jäsentiedot ovat kunnossa. Partion asiointipalvelun kautta hoituu tavallisimmat jäsenyyteen liittyvät toimenpiteet aina osoitetietojen päivittämisestä eroanomukseen.

Asiointipalveluun kirjaudutaan erillisellä tunnuksella eli PartioID:llä. Mikäli kirjautumisen kanssa tulee ongelmia tai et muista huoltajanumeroa etkä jäsenrekisteriin merkittyä sähköpostiosoitetta, ota yhteyttä ohjelmajohtaja Katiin, 040 962 8941, kati.mehtomaa@partio.fi.

Jäsenmaksut

Suomen Partiolaiset laskuttavat seuraavan vuoden jäsenmaksut yleensä vuoden lopulla. Jos partion aloittaa syksyllä, laskutetaan seuraavan vuoden jäsenmaksu. Asiointipalvelusta voi tarkistaa jäsenmaksun tilan. Partiovakuutus ei ole voimassa, mikäli jäsenmaksu on erääntynyt, ja joihinkin partiotapahtumiin ilmoittautuminen ei ole mahdollista.

Jäsenyyden päättäminen

Joskus voi myös käydä niin, että partiolle ei ole enää aikaa tai se ei enää vain kiinnosta. Tällöin pitää erota partiosta, jotta paikka ryhmästä vapautuu seuraavalle jonossa. Harrastuksen lopettaminen on harmi, sillä partiosta useimmat saavat elinikäisiä ystäviä ja arvokkaita kokemuksia.

Eroanomus tehdään asiointipalvelussa. Ei siis riitä, että jättää jäsenmaksun maksamatta ja kokoontumiset väliin. Eroanomuksen lähettämisen jälkeen lippukunta päättää jäsenyyden jäsenrekisterissä, ettekä saa enää partiolehtiä tai jäsenmaksuja. Eroanomus löytyy asiointipalveluun kirjautumisen jälkeen Perhe -välilehdeltä. Valitse ensin eroajan nimen kohdalta Huolettavan tiedot -painike, seuraavaksi paina jäsenyydet -välilehdeltä löytyvää Eroa -painiketta.

Näissä tilanteissa kannattaa kuitenkin muistaa, että partioon voi aina palata, minkä ikäisenä tahansa, myös aikuisena!